Xtrons PB96MTVAPL Kina eller ikke kina

Bilen

Jeg fik mig en dejlig Polo Marts 2016, en fiks lille men alligevel stor bil.
I den sad der en standard “radio”/Headunit, den kan ikke meget andet end, Radio, CD, og AUX.
Jeg havde derfor købt en Bluetooth til AUX enhed, som gjorde at jeg kunne høre musik fra min telefon, uden et kabel imellem.

Efter lidt tid med denne, begynder jeg at være træt af, at være så afhænig af min telefon.
Den skulle jo bruges til både, musik, GPS og opkald. Derudover skulle den oplades hele tiden, grundet GPS.
Jeg beslutter mig derfor at finde et alternativ, jeg går op i kvalitet men ikke udelukkende OEM, jeg får så mulighed for at prøve en RCD510, standard radio fra en Skoda som udover at have en skærm, og SD kort læser ikke kan mere end den som allerede sad i min Polo.

Tager denne ud igen og sætter den oprindelige tilbage, og jeg er jo af gode grunde stadigvæk ikke helt tilfreds.
Jeg er medlem af VW Polo 6R & 6C gruppen på facebook, der er også meget delte meninger om OEM, 3 parts, og kina varer.
Jeg beslutter mig for at se hvad internettet kan skaffe mig, har allerede set lidt på Joying Android headunit, men er ikke villig til at betale prisen.

 

Den nye “baby”

Jeg støder i søgningen så ind i Xtrons PB96MTVAPL, som har en 9″ skærm, med Octa core, 2 GB ram, go 32GB lagerplads, dette lyder jo faktisk rigtig godt, og dens forgænger havde desværre kun Quad core, og 1 GB ram samt mindre plads, så valget falder automatisk på den store model, den ligger til ca. 2500,- inkl fragt.
Jeg får bestilt denne, og der går faktisk kun 3 dage til jeg har den, da jeg bestiller fra England.

Min kæreste kan mærke min ekstase, da jeg kommer hjem fra posthuset med pakken, til trods for at jeg prøver at holde denne inde, jeg er blevet så forelsket i den og glæder mig bare til at få gang i den.
Det eneste minus jeg ser da jeg pakker den ud, er at der er et mellemrum mellem skærmen og “touchen”, ellers er den faktisk rigtig pæn og passer bedre ind i resten af interiøret end jeg havde turde håbe på.

Installation

Installationen af den er dejlig nem, der er en masse kabler med som adapter fra bil til headunit, og 2 stk. USB kabler, 1 stk. GPS antenne, og en single antenne kabel/stik, Poloen har et dobbelt, og radioen er faktisk overraskende dårlig, men jeg tror udelukkende dette skyldes at jeg skal have fat i den korrekte adapter til antenne stikket.

GPS antennen sidder ved bagspejlet, og kablet et trukket over handskerummet, op af højre stolpe og hen over Jeg har trukket de 2 USB kabler/stik ind i handskerummet, således at jeg kan benytte mig af disse til 3G modem, og evt opladning af telefon eller hvis jeg har en USB stick med musik på.
Og ser man bort fra det mellemrum som jeg navnte i starten, så er det faktisk en rigtig fin headunit, i forhold til prisen og funktionaliteten.

Der kan købes en masse ekstra udstyr på, som DAP+ modtager, DVB-T tuner, 3G modem, bak kamera osv..
Der er næsten ikke grænser, i og med det er Android, så er det kun et spørgsmål om android understøtter enhederne.

Tilretninger

Jeg  har haft den i næsten en måned, jeg skal opdatere den i dag, og håber på at opnå Root adgang, således at jeg kan styre CPU ydeevne, da den måske ikke yder helt 100% når jeg egentlig gerne vil have det. Pas på med for mange google apps, og andre som synkroniserer, da dette vil sløbe denne, såvel som det vil sløve en telefon.

Man kan mene interfacet er lidt kedeligt, jeg har kigget efter andre launchere, og bla. Android auto, er egentlig okay, vel og mærke man benytter google maps, det gør jeg ikke(Jeg benytter WAZE), og derfor blev det for besværligt for mig at benytte denne. Så jeg er tilbage til standard dog kan man selvfølgelig installere andre som Nova launcher etc.. men disse tager mig bekendt ikke højde for “bil” delen, og vil derfor ligne en tablet ved installation, det kan være træls i længden.

Jeg vil udover at kunne styre CPU med Root, også gerne stille DPI, da der kan være apps som ikke vises korrekt, som Spotify, der er det ikke alt som passer, derudover har jeg også erfaret Speedtest.net ikke kan vises korrekt, så kan man selvfølgelig snakke om hvorfor man skulle have denne app, men jeg er jo ikke nørd for ingen ting. 🙂

Hvis du såvel som mig også er interesseret i at udlæse fejl, se aktuelle aflæsninger mv. på bilen, så kan du med fordel købe en Bluetooth OBD læser, med denne koblet til headuniten kan man se en masse info bla. grader, fejl, hastighed, omdrejninger og en masse mere.

 

 

 

 

 

Jeg bestilte min headunit her fra: https://www.ebay.co.uk/sch/atlas-car-sys/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=

Socal:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial